Algemene projectinformatie
Wij zijn gestart met het nieuwbouwproject Centrumplan fase 2. Deze is verdeeld over fase 2A en fase 2B.

Fase 2A is gelegen tussen de Hovystraat (21-55), Slotemaker de Bruinestraat (34-64), Poesiatstraat en Talmastraat (33-57) te Ridderkerk. Hier bouwen wij 9 sociale huur en 30 dure huurwoningen, allen Nul-op-de-Meter (NOM) woningen.

Fase 2B is gelegen tussen de Poesiatstraat (37-67), Slotemaker de Bruinestraat (2-32), Klaas Katerstraat (24-40) en Talmastraat (1-31) te Ridderkerk. Hier bouwen wij 9 sociale huur en 38 dure huurwoningen, allen Nul-op-de-Meter (NOM) woningen.

Woningen
Er komen in totaal 86 eengezinswoningen waarvan 68 dure (huur tussen € 900 - € 1000) en 18 sociaal (huur tussen €651 - € 720) exclusief servicekosten. Voor de sociale huurwoningen dient u rekening te houden met een huurprijs in de 'hogere' categorie tot de maximale huurgrens en komt u daar voor in aanmerking met een minimaal inkomen vanaf €22.701 t/m € 38.035, dit is verder ook afhankelijk van het aantal personen. Voor de dure huurwoningen geldt een minimaal inkomen vanaf € 38.036.

Verschillen tussen duur en sociaal zijn woningdiepte en de woningafwerking. Alle woningen beschikken over een woonkamer met open keuken en toilet op de begane grond, 3 slaapkamers en een badkamer op de 1e verdieping en een ruime zolder.
Wat is NOM?
Alle woningen zijn Nul op de Meter (NOM) en gasloos. Bij de NOM woningen betaald u EPV (energie prestatievergoeding). Dit is min of meer een vervanger voor de energiekosten. De warmtewisselaar van de luchtwarmtepomp bevindt zich in de achtertuin tegen de achtergevel.
Met zonnepanelen op het dak wordt de energie opgewekt die nodig is voor zowel woning gebonden energie als de energie die nodig is voor uw eigen elektrische apparatuur.

Projectplanning
Het terrein is inmiddels bouwrijp gemaakt.
Wij zijn gestart met fase 2A. De verwachting is dat de woningen begin 2020 opgeleverd worden.
Fase 2B start naar verwachting in het 4e kwartaal van 2019. De verwachting is dat we de woningen medio 2020 opleveren.

Nieuwsbrieven
Verhuur
Donderdag 24 oktober tot en met zondag 3 november staan de woningen fase 2A online! U kunt de woningen vinden op www.woonnetrijnmond.nl/complexen. Kies dan voor het project Centrum f.2 SH+VSH EGW.

De sociale huurwoningen kunt u vinden onder het volgende cluster: Sociale woningen. De vrije sector huurwoningen kunt u vinden onder de volgende clusters: Vrije sector S. de Bruinestraat, Vrije sector Hovystraat en Vrije sector Talmastraat.