Geplaatst op
In Ridderkerk legt Open Dutch Fiber een glasvezelnetwerk aan. Net zoals vroeger kabels voor internet werden gelegd, worden nu glasvezelkabels geplaatst. Met glasvezel heeft u sneller en stabieler internet. De glasvezelkabels worden in de straat gelegd en daarna naar de woning gebracht om de aansluiting te maken. U vraagt zich misschien af wat dit voor u betekent. Daarom vindt u hieronder een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.
Wat is glasvezel en wat kan ik ermee? Glasvezel is een dunne kabel van glas. Het zorgt voor heel snel internet, televisie en telefoon doordat het werkt met lichtsignalen. Met glasvezel kunt u zonder storingen streamen, gamen, werken en grote bestanden verzenden.

Moet ik meewerken aan de aanleg? U bent niet verplicht om mee te werken, maar we raden het wel aan. Zelfs als u nu geen plannen heeft om de glasvezelkabel te gebruiken. Ook toekomstige bewoners hebben er voordeel van als de kabel al aanwezig is.
In flats of appartementen is het belangrijk dat alle bewoners toestemming geven voor de aanleg. De kabel wordt daar vaak van de ene woning naar de andere gelegd. Daarom vraagt Open Dutch Fiber om uw hulp. Zelfs als u geen gebruik wilt maken van glasvezel, kunnen uw buren er wel graag gebruik van maken.

Kost het aanleggen van glasvezel geld? Nee, het aanleggen en installeren van de glasvezelkabel kost u niets. Open Dutch Fiber legt het glasvezelnetwerk naast uw huidige netwerk. Dat blijft bestaan. U bent dus nergens toe verplicht. U kunt de aansluiting gebruiken, maar dat hoeft niet.

Hoe wordt de aansluiting geregeld? Voor flats en appartementen worden alle woningen zoveel mogelijk in één keer aangesloten. Open Dutch Fiber en Wooncompas bespreken samen hoe dit het beste kan. Daarna wordt de aanleg ingepland.
Afhankelijk van hoe groot het gebouw is, duurt de aanleg 1 of meer dagdelen. U hoeft alleen thuis te zijn tijdens de afspraak. Dit duurt meestal niet langer dan 1 uur. Daarna ruimt de monteur zijn spullen netjes op.
Als u in een eengezinswoning woont, wordt de kabel vanaf de straat naar uw woning gebracht. In uw woning wordt een aansluiting gemaakt.

Hoe ziet die aansluiting eruit? Meestal wordt er een klein kastje in de meterkast geplaatst. Bij oudere woningen kan dit in de woonkamer zijn. Vaak komt de glasvezel op dezelfde plek als de huidige kabel.

Welke rol heeft Wooncompas? Volgens de Telecomwet moet Wooncompas, als verhuurder, meewerken aan de aanleg van netwerken zoals glasvezel. Wooncompas vindt het daarnaast belangrijk dat iedereen toegang heeft tot betrouwbaar internet dat klaar is voor de toekomst.

Waar kan ik terecht met vragen? Voor vragen of om toestemming te geven voor de aansluiting in uw woning, kunt u contact opnemen met Open Dutch Fiber via 088 1633 633. Meer informatie vindt u op www.opendutchfiber.nl.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Wel of geen huuraanpassing dit jaar voor sociale huurwoningen?

Elk jaar passen we op 1 juli de huurprijzen aan. Dat doen we met de richtlijnen van de overheid. Deze richtlijnen krijgen alle corporaties in december (2024). U ontvangt dan altijd vóór 1 mei een brief met uw nieuwe huurprijs. Op 16 april werd bekend dat het kabinet plannen heeft gemaakt om de huur van sociale huurwoningen in 2025 en 2026 niet te verhogen. Dit noemen we huurbevriezing. Deze plannen zijn nog niet zeker. De regering en/of Tweede Kamer moeten daarover nog een besluit nemen.
Lees meer

Huurkrant 2024

De Huurkrant 2024 is een landelijke uitgave over zelfstandige sociale huurwoningen. Lees hier de Huurkrant.
Lees meer

Kijk op wonen - April 2024

In deze lenteuitgave van Kijk op Wonen krijgen we een kijkje in de tuin van twee huurders met spreekwoordelijke groene vingers. Ook leest u tips van brandweerman Martin om uw huis te beschermen tegen brand. En, de oprichters van ‘The social store’ vertellen over dit mooie Ridderkerkse initiatief. Lees verder…
Lees meer